COGMED

De Cogmed Werkgeheugentraining is een wetenschappelijk bewezen methode die door het trainen van het werkgeheugen het concentratievermogen kan verbeteren. Ze wordt o.a. toegepast bij mensen met ADD, ADHD, burn-out en niet-aangeboren hersensletsels (NAH).

Wat?

De kracht van Cogmed is dat het softwareprogramma uit een serie oefeningen bestaat die allemaal specifiek gericht zijn op het verbeteren van het werkgeheugen en die adaptief worden aangeboden. Doordat het steeds op uw niveau wordt afgestemd, zet het programma u aan tot het verleggen van uw eigen grenzen. Alleen dan zal het brein zich aanpassen en zal het effectief getraind worden.

Het werkgeheugen

Het werkgeheugen wordt vaak beschouwd als dat deel van ons brein dat we kunnen gebruiken om belangrijke informatie in op te slaan en te bewerken tijdens onze mentale bezigheden. Voorbeeld van werkgeheugentaken: hoofdrekenen, een recept afwerken, een wegbeschrijving onthouden en opvolgen, een drukke agenda beheren,…

Trainingsprogramma

Er wordt getraind 5 dagen op 7 een half uur tot een uur per dag. Dit schema is variabel en kan echter aangepast worden aan uw specifieke situatie. U werkt de training af van thuis uit. Er moet een computer of tablet voorzien zijnmet internetaansluiting.

Werkwijze

 1. Aanmelding en aanvangsinterview
 2. Startsessie
 3. Training: wekelijkse telefonische coaching sessies
 4. Afsluitsessie en evaluatie
 5. Follow up na een 6-tal maanden
 6. Mogelijkheid tot verlenging met een 100-tal mini sessies

Doelgroep

 • 7-17 jaar – Cogmed RM
 • Volwassenen – Cogmed QM

Cogmed RM

Cogmed RM is bedoeld voor kinderen van 7-17 jaar. Deze training bestaat uit 8 oefeningen per dag en duurt ongeveer 45-50 minuten per dag. Er is een bijbehorende RM starterkit beschikbaar. Deze bestaat uit een map met o.a. een beloningsposter en -stickers, een trainingsagenda, een kennismaking met Stan de Robot en een mini-contractje voor ouders en kind. Direct na de Cogmed RM trainingssessie, mag de deelnemer Roboracing spelen. Dit spel dient als beloning en is erg populair gebleken bij bijna alle kinderen.

Cogmed QM

Cogmed QM is bedoeld voor volwassenen. Deze training bestaat uit 8 oefeningen per dag en duurt ongeveer 30 à 40 minuten per dag. De QM starterkit bestaat uit een map met informatie over het werkgeheugen en een kleine gebruikshandleiding.

Interesse?

Best telefonisch contact opnemen met Ann Kasperek of via onze contactpagina.

Meer lezen?

www.cogmed.nl

 • BERICHTEN

  Hey, psssst ... Onze KNUTSELKABOUTER komt weer langs in de paasvakantie! Zin om mee te doen? Meer info onder ‘Groepslessen’ of via erika@flinkteam.be.

  Bij Flink! kan men nu ook terecht voor PSYCHOLOGISCHE begeleiding bij collega’s Coline Antheunis en Elke Michielssens.

  Onze kinesitherapeuten geven RELAXATIETHERAPIE voor kinderen, jongeren en volwassenen.

  Binnen het logopedisch team hebben twee collega’s zich gespecialiseerd: Eline Brys is STEMTHERAPEUT en Ellen vermeulen behandelt vloeiendheidsstoornissen (STOTTEREN en BRODDELEN).